Geluk: van een 6 naar een 8.

Tot een paar weken terug was ik die persoon die snoozede tot de laatste minuut, om vervolgens in een haast met mijn bakje kwark op schoot naar kantoor te rijden. Mijn dagen in loondienst voelden als een sleur, en mijn geluksgevoel stond vast op een zes. En wat voelde ik mij ondankbaar voor die zes; want echt, ik had niks te klagen bij mijn vorige werkgever. 

Nu, enkele weken later is die zes toch echt wel een acht geworden. Ook wordt ik nu geregeld wakker voor de wekker en besluit ik dan lekker eerder te starten met werken. Ik ben een stuk blijer en relaxter. Dat terwijl ik niet eens minder werk; eigenlijk zelfs een stuk meer.

Vrijheid

Hoe die toename in geluksgevoel komt? Ik denk omdat vrijheid een van mijn belangrijkste kernwaarden is. Vroeger werd ik al lichtelijk recalcitrant als ik iets moest doen van de juf of van mijn ouders. “Helaas” ben ik dat nooit kwijtgeraakt. Niet dat ik niet luister naar anderen. Ik wil juist graag leren van anderen mensen maar ik wil gewoon mijn eigen “baas” zijn. De vrijheid om mijn eigen werkuren te bepalen en de vrijheid om mijn dagen in te vullen zoals ik dat wil. Ik kan overdag trainen met mijn paarden, een van mijn grootste passies, en daarna weer aan het werk gaan. Of ik kan spontaan besluiten om ’s middags met een vriendin te gaan lunchen. Ik zit nooit meer te staren naar grijze plafondplaten om mijn tijd “uit te zitten”. Dat gevoel van vrijheid is een bron van geluk die ik nooit meer wil missen.

Ontwikkeling

Ook merk ik dat ik mij weer veel meer ontwikkel. Het ondernemerschap daagt me voortdurend uit om te groeien. Elke dag leer ik weer iets nieuws! 

Inspirerende mensen

Doordat ik nu zelf onderneem kom ik ook veel meer met andere ondernemers in contact. En wat is dat leuk! Elkaar inspireren, samenwerken en van elkaar leren. 

Is het dan allemaal rozengeur?

oke, eerlijk? Ik heb heb 5 paarden die allemaal betaald moeten worden en dat salaris en die leaseauto was wel erug lekker. Tis soms wel even onzeker qua inkomsten natuurlijk, dat ondernemen. Maar als je doet waar je goed in bent, wat je echt leuk vind dan moeten mensen dat gaan zien en dan is de sky the limit!